Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga en richt zich op het creƫren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding langer aan te houden (en niet te bewegen zoals bij de actievere vormen van yoga) bereik je het stugge bindweefsel. Bij Yin Yoga laat je de spierspanning zoveel mogelijk los. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek voelt.

Iedereen heeft te maken met stress en spanning. Op zich is dat niet erg zolang er maar genoeg momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Hierin kan Yin Yoga wat voor je betekenen. Doordat je zoveel mogelijk loslaat en ontspant, kan het lichaam herstellen. Dit heeft een positieve werking op je geest waardoor je jezelf na de les weer helemaal uitgerust en opgeladen voelt.

Bij Yin Yoga wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Yogeprops, waarmee het lichaam wordt ondersteund.

Yin Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De basisprincipes van mindfulness lopen als een rode draad door de lessen. Je oefent in niet oordelen, je leert om je aandacht naar het ‘hier en nu’ te brengen en je niet te verbinden met gevoelens en gedachtes die voorbijkomen.

De effecten van Yin Yoga zijn:
– Soepelheid in het lichaam;
– Stressreductie;
– Je weefsels worden soepeler waardoor de bewegingsruimte toeneemt;
– Je leert je bewust te zijn van het moment;
– En je leert tijd te nemen voor je lichaam en je gevoel;
– Yin Yoga brengt je rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren.

Uitzicht vanuit de yogastudio
Uitzicht vanuit de yogastudio